jueves, 1 de diciembre de 2022

NOTÍCIES D'INFO K TRANSCRITES PER L'HUGO R I EL DAVID B AMB AJUDA DEL LOGOPEDA

 


Notícies info k  - Hugo R i David B
Escrit per l’Hugo R:
L’electricitat i la calefacció ha pujat de preu. A les cases de la gent ,a les botigues, a les fabriques i als restaurants s’ha de pagar més per tenir electricitat. Com que moltes coses funcionen i es fabriquen fent servir electricitat si la electricitat es mes cara tot és més car. I quan anem a comprar hem de gastar més diners. Inflació vol dir que puja el preu de les coses. Es més cara la roba, el menjar, el transport, etc. La culpa de l’ inflació la té  la pandèmia de la Covid-19, la guerra d’Ucraïna. Si gastem més diners hi haurà  una crisi i això vol dir que serem més pobres que abans.
 
Que es una mòmia? Una mòmia és un cadàver tractat amb substàncies químiques que eviten que es podreixi. Les mòmies es poden conservar durant molt de temps. En alguns museus hi ha mòmies de faraons egipcis.
El egipcis per convertir un cadàver en mòmia li treien el cervell i tots els organs interns menys el cor.
 

Escrit pel David B


Los órganos internos los guardaban en vasijas especials  que se llaman vasos canopios. Ponian serrín dentro del cuerpo, ponian serrín encima de la piel y le ponian uns ojos de cristal y una peluca, los envolvian de vendas de ropa desde la cabeza hasta los pies i, también le ponian en la cabeza una máscara y  lo ponían dentro de una caja de madera o de piedra. Al CaixaForu podemos ver la exposición de mómias que se llama “Mòmies d’Egipte”
Escrit pel Hugo R:
I es pot veure el Caixafòrum fins a finals de Desembre. Amb aparells de Rajos X es pot veure la mòmia per dins sense tenir que treure les venes. Fins i tot es pot saber el que van menjar abans de morir.
Faran una pel·lícula de Super Mario Bros en el mes d’Abril.
 
A Corea del Sud hi ha un autobús escolar que va sense conductor. De moment encara porten conductor per si falla alguna cosa. 
Khaby Lame fa TikToks sense parlar. Es la persona més seguida al mon de TikTok. Te més de 152 milions de seguidors. Va anar a viure a Itàlia i venia del Senegal (Àfrica).

 





No hay comentarios:

Publicar un comentario