jueves, 15 de octubre de 2020

14 SETEMBRE A 14 OCTUBRE- PRIMER MES DEL CURS 2020-2021

 

 

Aquesta setmana ja farà un mes que hem començat les classes. Al grup de cicle superior aquest  curs som 8 : Dana, Hugo, Marc, Gosha, Àlex, Rubén,  Ian i Marcus:




Aquest curs ens ha tocat començar amb la mascareta posada i grups bombolla. Això vol dir que totes les activitats les fem només amb els companys de classe i dos profes: el nostre tutor: el Santi i el logopeda de l’escola : el Xavi.

Us expliquem els projectes, tallers i activitats que hem començat a fer aquest curs.

Els dilluns a primera hora amb el Santi expliquem el cap de setmana i fem expressió oral.

Les matemàtiques les fem els dilluns i els dimecres amb el Santi i el Xavi .Hem començat treballant la mesura del temps construïnt un rellotge de paper  i volem aprendre geometria fent servir un geoplà que estem construïnt.  Més endavant treballarem també altres unitats de mesura i  aprendrem a fer càlculs amb els euros.









Els dilluns en petit grup amb el Santi i el Xavi hem començat a treballar la lectura  amb els llibres d'en Roal Dhal. Llegirem algun dels seus llibres i també veurem alguna pel.lícula basada en ells. 

A la tarda del dilluns fem cinefòrum amb el Santi : hem vist la peli "Del Revés" i veurem "Mascotas 2".

Els dimarts a primera hora amb el Santi fem el projecte de la Vendée Globe. És una regata oceànica que fa la  volta al món a vela sense escales i en solitari i que  comença  el  9 de noviembre del 2020 i es fa amb uns vaixells anomenats Imoca. En  aquest projecte podrem conèixer  quins són els i les regatistes, com són les seves experiències a bord dels vaixells considerats els fórmula 1 del mar, a més d’endinsar-nos en el coneixement dels oceans.

 Els dimarts i dijous  fem robòtica i scratch amb el Santi. 






Els dimarts i divendres fem educació física. Els dimarts amb el Santi i el Xavi hem anat a conèixer dos parcs prop de l’escola: Parc del Guinardó i parc del Doctor Pla i Armengol i hem fet una sortida al turó de la Rovira on hi ha les bateries antiaèries i unes vistes espectaculars de Barcelona.  Fem tots els  recorreguts a peu, així ens posem en forma tot descobrint aquests espais verds i les plantes i bestioles que s’hi pot trobar. 































Els divendres fem classe d’educació física amb el Xavi fent jocs motrius, esport i relaxació.











































































Els dimarts a la tarda mig grup està fent taller de  teatre amb el Santi i l’altre mig grup taller de jocs de llengua amb el Xavi. A mig curs farem canvi de tallers.

El dimecres a primera hora  amb el Santi fem un projecte personal: trobem informació sobre coses que ens interessen:  el Gosha :les receptes russes, l'Hugo :els gats, la Dana :els dofins i el Marc i l'Àlex: les aranyes. 

Els dimecres a la tarda amb el Santi fem el taller de Pixel Art. 

Els dijous al matí amb el Xavi mirem i escoltem els vídeos de l’Info k i  


parlem i escrivim sobre les notícies d’aquest programa de tv3

https://www.ccma.cat/tv3/super3/infok/

Els dijous a la tarda fem taller de collage i aquarel.les amb el Xavi. El primer tema treballat ha estat : els fruits de la tardor i els bolets.













Els divendres a segona hora amb el Santi fem música: grups musicals, estils musicals i cançons. 

Els divendres després del pati amb el Santi fem geografia. 



Els divendres a la tarda fem taller d’Escoles més sostenibles amb el Xavi. Estem fent presentacions en Power Point partint de les fotos els dos parcs visitats i dels arbres de la nostra escola.I també treballem el reciclatge. Hem fet també un treball sobre els cargols després detrobar-ne una dotzena al pati de l'escola. 

Els que ho necessitem més també fem una sessió setmanal o quinzenal de logopèdia amb el Xavi per aprendre a parlar, llegir i escriure millor.

 

 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario