viernes, 25 de noviembre de 2022

OPTATIVES, CLUBS I SORTIDES DEL TRIMESTRE EXPLICAT PER L'HUGO F.

 

Optativa de manteniment (amb tres profes:  Jordi , Víctor i Momo)

Amb rascletes i raspalls rasquem les baranes i paret de la façana de l’entrada de l’escola  que dona al carrer Montserrat de Casanovas  per treure la pintura. Els meus companys són Gosha, Marc C, David B, Manu , Luis A, Rubén i Marc R.


 Club de tecnologia (Jordi) Cadascú té el seu projecte. El del Hugo F és un escenari de festival de música de típics concerts de grups famosos en el que hi posarà llums i tela ( un filtre pel darrera). El Jordi m’ha ajudat i el circuit eléctric ho faré jo. Necessitaré bombeta, batería, interruptor i cables. El Jordi em diu com ho faré i jo dono la meva opinió. Estic amb la Dana, el David  B i l’Oscar.

Sortides que he fet: 

-Bateries antiaéries: va manar els dos intercicles amb el Santi , la Momo i el Jordi. Va manar-hi caminant des de l’escola. És un lloc on hi hi havia soldats , hi havien canons i el que feia és que els soldats movien els canons cap un lloc per atacar els avions que volien atacar la ciutat. L’any passat ja ens ho van explicar a 6é a l’escola que jo estava ( El Sagrer). Era una visita turística i un noi ens explicava lo de les bateries.



Ens van ensenyar el labavo que era un forat al terra.

Abans hi havia barraques perque eren cases de gent molt pobra la majoria immigrants que venien de fora de Catalunya i que agafaven en trossos de fusta i draps i ho convertien  en una petita casa. Hi va haver barraques fins al 1990.

Hi ha molt bones vistes de la ciutat de Barcelona i es veu la torre Agbar, la Sagrada Família, el Camp Nou , etc.

Si voleu més informació cliqueu aquest enllaç:

https://ca.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAnquers_del_Carmel

-Colònies al Mas Suro: vam fer una festa de Halloween, vam fer jocs , vam anar a buscar bolets , vam caminar fins arribar a un castell que no es podia entrar perque hi havia una casa privada. 

-Open Arms: no era una sortida, van venir a l'escola a fer una xerrada on explicavem coses de com salvaven a la gent que anaven amb barques i perque anaven amb aquelles barques. Eren gent que fugia del seu pais perque hi havia guerra o no podien viure perque no tenien diners. 

-La petanca: una competició , un torneig que ens van convidar 

-Cinema:" Qué bello es vivir" una pelicula de l'any 1946  que anava d'un noi que el seu pare es va morir i ocupava el lloc del seu pare i va tenir una novia i es va oblidar uns diners del banc per donar al noi del banc i aleshores el noi es va enfadar , va tenir problemes i no volia viure, però el seu àngel de la guarda va fer veure que estava mort però la gent deia que no era ningú, ell va anar al mateix lloc per salvar a una persona i un policia amic el va trobar, ell li va demanar perdó als fills per cridar-los i tractar-los malament i va donar diners a la seva dona i a les seves filles i el seu fill i va fer una festa de Nadal. 

  A Internet ho expliquen així: 

Sinopsis
George Bailey (James Stewart) es un honrado y modesto ciudadano que dirige y mantiene a flote un pequeño banco familiar, a pesar de los intentos de un poderoso banquero por arruinarlo. El día de Nochebuena de 1945, abrumado por la repentina desaparición de una importante suma de dinero, que supondría no solo la quiebra de su banco, sino también un gran escándalo, decide suicidarse, pero cuando está a punto de hacerlo ocurre algo extraordinario. (FILMAFFINITY). 
Alguns trossos de la peli durant el franquisme (els anys que no hi havia democràcia a Espanya i manava el Franco) estaven censurats i ara es poden veure i parlaven en anglès amb subtítols en castellà. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario