miércoles, 16 de mayo de 2018

QUE HEM VIST AVUI A L'INFO K?


NOTÍCIES INFO K 16 MAIG

BARALLA ENTRE DOS PAISOS: ISRAEL I PALESTINA. HAN MORT 60 PERSONES PALESTINES I HAN FERIT A 3.000 PALESTINS. EL PROBLEMA ES QUE ISRAEL OCUPA TERRES DE PALESTINA I ELS PALESTINS FAN ATEMPTATS. I EL PRESIDENT D’ESTATS UNITS DIU QUE JERUSALEM ÉS CAPITAL DE ISRAEL I ELS PALESTINS NO HI ESTAN D’ACORD PERQUE DIUEN QUE ÉS LA CAPITAL DE PALESTINA. JERUSALEM ÉS LA CIUTAT MÉS IMPORTANT QUE HI HA EN AQUESTS DOS PAISOS I ESTÀ PARTIDA EN DOS TROSSOS: UN TROS PER ISRAEL I L’ALTRE PER PALESTINA.  L’ESTAT D’ISRAEL ES VA CREAR FA 70 ANYS. HI VAN ANAR ELS JUEUS PERQUE ELS NAZIS ELS VOLIEN MATAR DURANT LA SEGONA GUERRA MUNDIAL. I A PALESTINA QUE ERA LA TERRA DELS SEUS AVANTPASSATS VAN CREAR L’ESTAT D’ISRAEL. ES VAN REPARTIR PALESTINA ENTRE ISRAELIANS I PALESTINS.

-NOTÍCIA DE ROBÒTICA: CONCURS DE 1000 CONCURSANTS DE 21 PAISOS DEL MON. UN GRUP DE CATALUNYA VA QUEDAR ENTRE ELS 30 PRIMERS.  VAN INVENTAR UN ROBOT QUE ERA UNA CADIRA DE RODES.

-NOTÍCIA DE NATURA: A LA NATURA HI HA COSES HEXAGONALS COM LES PLAQUES DE LES CLOSQUES DE LES TORTUGUES, ELS TROSSOS DE LES CASES DE LES ABELLES (DEL RUSC), ELS TROSSOS DE LA PELL DE LES PINYES. I HEM VIST QUE LES CLOSQUES DE LES CLOÏSES (ALMEJAS EN CASTELLANO) TENEN UN FORAT FET PER CARGOLS QUE SE LES MENGEN I FAN EL FORAT A UN ÀCID QUE SURT DE LA SEVA BOCA.

HEM VIST AMB  QUIN FRUIT ES FA L’ORXATA: AMB XUFLES.

BOOKREPTE: FER UN VIDEO EXPLICANT ELS TRES LLIBRES QUE MÉS ENS AGRADIN I EXPLICAR PERQUE.

No hay comentarios:

Publicar un comentario