miércoles, 9 de mayo de 2018

TALLER DE NOTÍCIES


NOTÍCIES INFO K

-AQUEST DIES ES FAN EXÀMENS A LES ESCOLES ELS NENS DE 6É DE PRIMÀRIA QUE TENEN 12 ANYS

-ELS NOIS D’UN INSTITUT DE GIRONA ENSINISTREN GOSSOS I HO FAN MOLT BÉ EN EQUIP. ÉS UNA ACTIVITAT EXTRAESCOLAR I LA FAN AMB 3 GOSSOS.

-HEM VIST ESTRELLES DE MAR  DEL DELTA DE L’EBRE I DE CANÀRIES.  LES ACABEN DE DESCOBRIR . SÓN MOLT PETITES NOMÉS FAN 2 CENTÍMETRES. SI LES TREUS DE L’AIGUA LES ESTRELLES ES MOREN. LES ESTRELLES SÓN CARNÍVORES I MENGEN RESTES CARNÍVORES QUE TROBEN AL FONS DEL MAR.

-PEL MAIG, CADA DIA UN RAIG: QUE CADA DIA PLOU UNA MICA (UN RAIG D’AIGUA).

-HEM VIST COM ES FABRICA EL SABÓ. FA FALTA UNA BATA, ULLERES , GUANTS I UNA MÀSCARA PER PROTEGIR-SE. ES FA SERVIR MIG LITRE D’OLI USAT, 100 GRAMS DE SOSA CÀUSTICA QUE ES COMPRA AL SUPER, MIG LITRE D’AIGUA . NECESSITEM CULLERA, CUBELL, EMBUT I UN ENVÀS DE IOGURT.  ÉS MOLT  FÀCIL DE FER. ES BARREJA I ES REMENA: AIGUA, SOSA I OLI, HO POSEM EN UN ENVÀS PETIT  I DEIXAR QUE ES SOLIDIFIQUI I AL CAP D’UNS DIES JA TENIM EL SABÓ. ENS HEM DE PROTEGIR PERQUE SURT UN GAS AL POSAR LA SOSA CÀUSTICA A LA BARREJA.

-ENQUESTA SOBRE LES 10 PARAULES MÉS MAQUES DEL DICCIONARI: CALIU,  XIUXIUEJAR, AIXOPLOUC, TENDRESA, LLIBERTAT,  ENRAONAR, ATZAVARA,  MOIXAINA,  GINESTA,  AMANYAGAR.

No hay comentarios:

Publicar un comentario